טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית (OCD)

Obsessive Compulsive Disorder (OCD)

מציגים את הטיפול ב-Deep TMS של BrainsWay נגד OCD

Introducing BrainsWay Deep TMS for OCD

גרייה מגנטית מוחית עמוקה, או Deep TMS, הוכחה כפתרון בטוח ויעיל להקלה על התסמינים של הפרעה טורדנית כפייתית (OCD), במיוחד במטופלים שלא השיגו שיפור משמעותי לאחר שניסו את השיטות הקונבנציונליות לטיפול ב-OCD.

הטיפול עושה שימוש בשדה מגנטי שמופק על ידי סליל ה-H7 של BrainsWay המוגן בפטנט, כדי להגיע ישירות לאזורים נרחבים יותר ועמוקים יותר מהאזורים אליהם הגיעו קודמיו, ולווסת את הפעילות העצבית במבנים במוח הקשורים ל-OCD, במיוחד באזור פיתול החגורה הקדמי וקליפת המוח הקדמית התיכונה.

מחקר קליני רב-מרכזי ומבוקר גילה כי ה-Deep TMS יעיל במיוחד בטיפול ב-OCD, כאשר יותר מאחד מתוך כל שלושה מטופלים עם OCD שאינו מגיב לטיפול תרופתי חוו “תגובה” ודיווחו על שיפור משמעותי של איכות החיים.

Deep TMS איננו פולשני, ולכן נחשב לטיפול בעל סבילות גבוהה שאינו גורם לתופעות לוואי קשות או ארוכות-טווח. הוא אינו כרוך בתקופת החלמה ומאחר שכל טיפול אורך 18 דקות, ניתן לשלב אותו בקלות בשגרת יומו של המטופל.

הפרעה טורדנית כפייתית: נקודות מפתח

OCD Hand Washing

הפרעה טורדנית כפייתית, או OCD, היא הפרעה נפשית המוגדרת כשילוב של מחשבות והתנהגויות מעוררות חרדה. OCD עלול לגזול הרבה מזמנו של הסובל, לגרום לו למצוקה רבה ולגרום למעמסה על משפחתו, חבריו ועמיתיו לעבודה.

שני המרכיבים העיקריים של מצב זה הם מחשבות טורדניות (“אובססיות”) והפעולות שנועדו להשקיט אותן (“קומפולסיות”).

מחשבות אובססיביות: OCD נגרם מחשיבה מטרידה וחזרתית. בין הקטגוריות הנפוצות הידועות כמעוררות חרדה המקושרת ל-OCD:

  • צורך להתנקות ופחד מזיהום.
  • דאגה מאסונות.
  • התמקדות בסידור, ספירה, סימטריה או חשיבה “בדיוק כמו שצריך”.
  • מחשבות “אסורות” (טאבו) או טקסים מנטליים.

התנהגות כפייתית: מטופלים רבים המאובחנים כסובלים מ-OCD מפתחים התנהגות טקסית כפייתית כמנגנון להדחקת מחשבות קשות. דוגמה להתנהגות כזו היא רחיצת הידיים שוב ושוב.

למרות שמטרתן של ההתנהגויות הכפייתיות הללו היא לסייע בהורדת רמת החרדה, עם הזמן הן הופכות לחלק מהדפוסים האובססיביים שמאפיינים את הסובלים מ-OCD עד שלבסוף הן מתחילות להיות הגורם ללחץ. כתוצאה מכך, נוצר מעגל של מחשבות ופעולות שמתישות את הסובל וגורמות לייאוש רב.

פילוח דמוגרפי של הסובלים מ-OCD: על פי ה-DSM-5 (המהדורה החמישית של ספר האבחנות הפסיכיאטריות האמריקני), OCD נפוץ ב-1.2% מהאוכלוסייה. שיעור התופעה בקרב נשים גבוה מעט מהשיעור שלה בקרב גברים, אך מספר רב יותר של גברים הסובלים מ-OCD יפתחו אותו במהלך הילדות.

הגורמים האפשריים ל-OCD: נמצא כי OCD קשור למספר גורמי סיכון, כגון גנטיקה, גורמים סביבתיים, מצבי רוח הפכפכים או אופי סוער ואירועי חיים קריטיים. רבים מהסובלים מ-OCD סובלים ממצבים נפשיים נוספים, כאשר לשלושה מתוך כל ארבעה מטופלים יש היסטוריה של הפרעות חרדה וכמעט אחד מתוך כל שניים סובלים מדיכאון.

OCD Compulsive Behavior

אפשרויות הטיפול שיסייעו לך במאבקך ב-OCD

OCD Treatment Options

Deep TMS: המכשיר הרפואי הלא פולשני היחיד שקיבל את אישור ה-FDA לטיפול ב-OCD, עושה שימוש בשדות מגנטיים לוויסות בטוח של הפעילות העצבית במבנים במוח הקשורים ל-OCD. מחקר רב-מרכזי שפורסם ב-2019 ב-American Journal of Psychiatry אישר את יעילות הטיפול, וסיכם באומרו כי “מיקוד הגרייה המוחית באזורי קליפת המוח הקדמית התיכונה ופיתול החגורה הקדמי משפר משמעותית את התסמינים של OCD”. Deep TMS בטוח לשימוש בשילוב עם שיטות טיפול אחרות ואינו גורם לתופעות לוואי קשות או ארוכות-טווח. הוא גם אינו פולשני ולכן ניתן לשלב אותו בקלות בשגרת יומו של המטופל.

טיפול קוגניטיבי התנהגותי: CBT היא שיטת טיפול השייכת לפסיכותרפיה ונפוצה בשימוש לטיפול ב-OCD. הטיפול מתמקד במחשבות, בתחושות, בהתנהגות ובתגובות הפיזיות הקשורות ל-OCD, תוך סיוע למטופל להפחתת החרדה בתגובה אליהן. אחד מסוגי המשנה של CBT, תרפיית קבלה ומחויבות (ACT), מסייע למטופלים ללמוד לייצר פתיחות וגמישות בעת שהם מגיבים למחשבות אובססיביות, תוך מחויבות לשינוי התנהגותי.

OCD Therapy

תרפיית חשיפה ומניעת תגובה: ERP – גם שיטת משנה זו הוכחה כשיטת פסיכותרפיה יעילה בטיפול ב-OCD. בשיטת ERP, המטופל נחשף בהדרגה למקור שמעורר את החרדה שלו, כשהוא מלווה בתמיכה של איש המקצוע מתחום בריאות הנפש אשר מעודד אותו להימנע מלבצע את הפעולה הכפייתית שהוא מורגל בה.

פסיכו-פרמקולוגיה: גם טיפול תרופתי ב-OCD ידוע כאפשרות יעילה בהפחתת התסמינים של OCD. ישנן מספר תרופות נוגדות דיכאון שאושרו על ידי ה-FDA לטיפול ב-OCD, לרבות משפחת ה-SSRI (מעכבי קליטה חוזרת בררניים של סרוטונין) ומשפחת ה-TCA (נוגדי דיכאון טריציקליים). למרות שתרופות אלה עוזרות למטופלים רבים, הן עלולות לגרום גם לתופעות לוואי כגון עלייה במשקל וחוסר תפקוד מיני ועוד.

שינויים באורח החיים לצורך טיפול ב-OCD: אכילה בריאה, פעילות גופנית סדירה ו”היגיינת שינה” (מניעת הסחות דעת כשהולכים לישון) נחשבות ל”שלישיה המנצחת” מאחר ששילוב זה משפיע משמעותית על היכולת להישמר מפני תסמיני OCD. גורמים נוספים שיכולים לעזור כוללים הקפדה על השגרה ועל פעילויות שנקבעו ושימוש בשיטות לניהול חרדה כמו מדיטציה, יוגה ועיסויים.

מעוניין במידע נוסף?

צור איתנו קשר כדי לשמוע איך אנחנו יכולים לעזור.

מלא את הטופס

היעילות של Deep TMS בטיפול ב-OCD

הטיפול ב-Deep TMS של BrainsWay נגד OCD, העושה שימוש בסליל ה-H7, משכך משמעותית את התסמינים של OCD, כפי שהוצג במחקר הקליני שפורסם בכתב-העת American Journal of Psychiatry משנת 2019, שבוצע בשיטת מחקר רב-מרכזי כפול-סמיות מבוקר עם הקצאה אקראית.

גרף: שיעור התגובה ל-Deep TMS במטופלים עם OCD

OCD Deep TMS Response Rate

המחקר מ-2019 סיכם כי לאחר ששה שבועות של טיפול, היה שיפור משמעותי מבחינה סטטיסטית בתסמינים של OCD בקבוצה שקיבלה טיפול פעיל בהשוואה לקבוצה שקיבלה פלצבו. המחקר גילה גם כי השיפור נשמר לפחות חודש לאחר סיום הטיפול בשבוע העשירי.

מערכת המידוד העיקרית ששימשה במחקר זה היתה שאלון ייל בראון להתנהגות אובססיבית-קומפולסיבית (Y-BOCS), המהווה את מדד הזהב לבדיקת חומרת התסמינים של OCD. המחקר גילה כי 38.1% מהמטופלים בקבוצה הפעילה השיגו הפחתה מלאה בחומרת התסמינים בהשוואה ל-11.1% בלבד בקבוצת הפלצבו. בנוסף, 54.8% מהמטופלים בקבוצה הפעילה השיגו הפחתה חלקית בחומרת התסמינים בהשוואה ל-26.7% בלבד בקבוצת הפלצבו.

בהתבסס על מחקר לאחר שיווק שכלל למעלה מ-200 מטופלים ופורסם ב-Journal of Psychiatric Research, הוכחה השפעה רבה אף יותר של Deep TMS בסביבת טיפול בחיי היומיום. כמעט 60% מהמטופלים השיגו תגובה, המוגדרת כיותר מ-30% הפחתה בסולם Y-BOCS מנקודת הסיום לנקודת ההתחלה לאחר 29 טיפולים. יותר מ-70% מהמטופלים השיגו תגובה ראשונה לאחר ממוצע של 18.5 טיפולי Deep TMS או 31.6 ימים. למעלה מ-50% מהמטופלים השיגו תגובה מושהית (כחודש לאחר הטיפול) לאחר ממוצע של 20 טיפולים או 32.1 ימים.

גרף: נתוני טיפול ב-OCD לאחר השקתו המסחרית של הטיפול

Post-Marketing OCD data

קרא עוד על יעילות Deep TMS

Deep TMS כטיפול בטוח נגד OCD

OCD Deep TMS Safety

בהיותו טיפול לא פולשני, Deep TMS אינו מצריך הרדמה, אינו גורם לתופעות לוואי משמעותיות וניתן לשלבו בקלות בלוח הזמנים של המטופל.

Deep TMS הוכח כטיפול יעיל על ידי מספר מחקרים. מחקר שפורסם ב-2018 בכתב-העת Brain Stimulation Journal הדגיש את בטיחות ה-Deep TMS לטיפול ב-OCD: “הגרייה באמצעות Deep TMS מעל אזורי ה-mPFC (קליפת המוח הקדמית התיכונה) וה-ACC (פיתול החגורה הקדמי של קליפת המוח) היא התערבות בטוחה ויעילה בשיפור תסמיני OCD במטופלים שלא הצליחו להשיג הקלה בטיפולי SRIs ו-CBT.”

קרא עוד על בטיחות Deep TMS

פרוטוקול הטיפול ב-OCD בשיטת Deep TMS

טכנולוגיית Deep TMS של BrainsWay מבוססת על סליל ה-H (H-Coil) הייחודי המוגן בפטנט, המובנה בתוך קסדה מרופדת שמותאמת אל ראשו של המטופל. עם הפעלת המכשיר, סליל ה-H מפיק פולסים מגנטיים שמווסתים את הפעילות העצבית של המוח.

טיפול ב-OCD באמצעות ה-Deep TMS כרוך בביצוע פרובוקציה קצרה ומותאמת אישית שמטרתה להפעיל את האזורים הרלוונטיים במוח, ולאחריה הטיפול עצמו, שאורך 18 דקות. טיפול OCD מלא באמצעות מערכת של BrainsWay, מחייב בדרך כלל פגישות יומיות במהלך ששה שבועות. 

Deep TMS Treatment Protocol

קרא על טיפולים נוספים ב Deep TMS

הקשב להמלצות מטופלים

הסיפור של אנטונלה

למד כיצד איכות חייה של מטופלת הסובלת מ-OCD השתפרה משמעותית לאחר הטיפול של BrainsWay ל-OCD שביצע ד”ר ריאן וידרין מ-TMS Health Solutions.

סיפורים נוספים של מטופלים ומטפלים זמינים בגלריית הסרטונים שלנו.

מעוניין/ת לדעת עוד על הטיפול ב-OCD באמצעות Deep TMS?

    מאמרים רלוונטיים

    אולי יעניין אותך לקרוא גם על…

    דיכאון וחרדה

    דיכאון קליני הוא הפרעה נוירופסיכיאטרית שמתבטאת בהשפעות...

    סכיזופרניה (תסמינים שליליים)

    תרופות אנטי פסיכוטיות עוזרות לעתים קרובות בטיפול בתסמינים...